Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Ενημέρωση προτιμήσεων cookies

" Όλα τα παιδιά μαθαίνουν, απλώς όχι την ίδια μέρα και ούτε με τον ίδιο τρόπο."

Καλωσορίσατε στη ΒΑΘΜΙΔΑ

 

Ο εκπαιδευτικός πολυχώρος ΒΑΘΜΙΔΑ που βρίσκεται στο Γαλάτσι δημιουργήθηκε με μεράκι, όρεξη και κέφι από εκπαιδευτικούς στοχεύοντας στις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν στους μαθητές κάθε σχολικής βαθμίδας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) να αναπτύξουν την προσωπικότητα και τις δεξιότητές τους.

Είμαστε και οι ίδιοι γονείς και γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας.

Συμμεριζόμαστε τη διάθεση και την αγωνία των γονιών να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους το καλύτερο δυνατόν για το μέλλον τους.

Προσαρμόζουμε τη διδασκαλία στις ανάγκες και τις δεξιότητες του μαθητή προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία στον υπέροχο κόσμο της γνώσης και της μάθησης.

Με σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και πολυετή εμπειρία στο χώρο παρέχουμε στα παιδιά την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εξελιχθούν μαθησιακά σε ένα χώρο ευχάριστο, νόμιμο και αδειοδοτημένο ως εκπαιδευτική δομή.

 

Σας περιμένουμε  να γνωριστούμε και να σχεδιάσουμε μαζί το εκπαιδευτικό μέλλον του παιδιού σας!

Σχέση Εμπιστοσύνης ...

Φροντιστήριο Γυμνασίου-Λυκείου

Φροντιστήριο
Γυμνασίου-Λυκείου

Τμήματα Αριστείας

Προετοιμασία για Πρότυπα

... από τις μικρές ηλικίες

Σχολική Μελέτη

Αγγλικά

Εκπαιδευτικές
Ημερίδες

Νόμιμο Φροντιστήριο - Μέλος ΣΕΦΑ & ΟΕΦΕ

Ιστολόγιο

 

Επιστροφή στο ΣχολείοΤα τελευταία χρόνια που τα παιδιά μεγαλώνουν εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης, οι επιδράσεις στη ψυχοσύνθεσή τους είναι πολλές. Η ρουτίνα της επιστροφής στο σχολείο, που τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας συνήθιζαν να βιώνουν κάθε χρόνο, έχει αλλάξει ενώ σε πολλές περιπτώσεις ανήλικα ηλικίας 6 και 7 χρονών δεν έχουν προλάβει καν να τη ζήσουν.

 

Η παιδική ηλικία στιγματίστηκε σε πολλές περιπτώσεις με συναισθήματα φόβου και άγχους ενώ σε κάποιες πιο δύσκολες περιπτώσεις αρκετά παιδιά κλήθηκαν να βιώσουν και την απώλεια. Τα οφέλη της σταθερής καθημερινότητας εξαφανίστηκαν καθώς αυτή δεν υπήρχε. Η ρουτίνα της σχολικής χρονιάς αντικαταστάθηκε με την αβεβαιότητα σχετικά με το αν θα γίνουν τα μαθήματα, αν θα καλυφθεί η ύλη κι αν τελικά θα καταφέρουν τα μικρά σας να βιώσουν την ομαλή κοινωνικοποίηση με τους συνομήλικους τους.

 

Ακόμα μια χρονιά λοιπόν ξεκινάει και για τα μικρότερα παιδιά σηματοδοτεί κάτι νέο, άγνωστο που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει καμία σχέση με τα όσα βίωσαν τα προηγούμενα χρόνια. Τα παιδιά που θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του δημοτικού είναι αυτά που στις αναμνήσεις τους κυριαρχεί ο εγκλεισμός αν σκεφτεί κανείς ότι αυτός μας ”χτύπησε” την πόρτα πριν από περίπου τρία χρόνια.

 

Για τον λόγο αυτό δεν είναι παράλογο αν παρατηρήσετε αλλαγές στη συμπεριφορά τους. Πρόκειται για αλλαγές που θα συνέβαιναν ούτως ή άλλως, απλά οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων τις εντείνουν. Το άγχος των πρώτων ημερών, η δυσκολία αποχωρισμού του προστατευμένου οικογενειακού περιβάλλοντος και ο φόβος μπροστά στη συνύπαρξη με πολλές διαφορετικές προσωπικότητες είναι απόλυτα φυσιολογικός.

 

Προκειμένου να βοηθήσετε τα παιδιά σας, μείνετε δίπλα τους και συζητήστε τους προβληματισμούς. Εξηγήστε τους τη νέα καθημερινότητα που θα βιώνουν από εδώ και πέρα αλλά και τις πιθανές αλλαγές που μπορεί να προκύψουν λόγω της πανδημίας που βρίσκεται ακόμη δίπλα μας. Ενθαρρύνετέ τα να επικοινωνήσουν με τους συμμαθητές τους και να κάνουν παρέες τις οποίες θα διατηρήσουν ακόμα και μετά το ”κουδούνι” που θα σημάνει τη λήξη της ημέρας. Και κυρίως φροντίστε ώστε να μην τα πιέσετε για τις σχολικές τους επιδόσεις, ειδικότερα τα παιδιά που διανύουν τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Με τη σωστή επιτήρηση, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και τη διαβεβαίωση πως ό,τι κι αν συμβεί θα είστε δίπλα του, τα «πρωτάκια» σας θα επιστρέφουν στο σπίτι ικανοποιημένα από τη μέρα που πέρασαν στο σχολείο, έτοιμα να προετοιμαστούν για την επόμενη και κυρίως ήρεμα ψυχικά και σωματικά!

 

Από την Νέλλη Θεοδοσίου
Πτυχιούχο Ψυχολογίας Παν/μιου Αμιένης (Γαλλία)
Ειδίκευση στην Κλινικη και Παιδαγωγική Ψυχολογία

theodosiounelly.gr
 

Σχολική Μελέτη;

 

Μηv το σκέφτεσαι περισσότερο!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook ή ακολουθήστε μας στο Instagram για να λαμβάνετε πρώτοι ό,τι νέο και καλύτερο έχουμε για εσάς!