" Όλα τα παιδιά μαθαίνουν, απλώς όχι την ίδια μέρα και ούτε με τον ίδιο τρόπο."

Καλωσορίσατε στη ΒΑΘΜΙΔΑ

 

Ο εκπαιδευτικός πολυχώρος ΒΑΘΜΙΔΑ που βρίσκεται στο Γαλάτσι δημιουργήθηκε με μεράκι, όρεξη και κέφι από εκπαιδευτικούς στοχεύοντας στις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν στους μαθητές κάθε σχολικής βαθμίδας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) να αναπτύξουν την προσωπικότητα και τις δεξιότητές τους.

Είμαστε και οι ίδιοι γονείς και γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας.

Συμμεριζόμαστε τη διάθεση και την αγωνία των γονιών να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους το καλύτερο δυνατόν για το μέλλον τους.

Προσαρμόζουμε τη διδασκαλία στις ανάγκες και τις δεξιότητες του μαθητή προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία στον υπέροχο κόσμο της γνώσης και της μάθησης.

Με σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και πολυετή εμπειρία στο χώρο παρέχουμε στα παιδιά την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εξελιχθούν μαθησιακά σε ένα χώρο ευχάριστο, νόμιμο και αδειοδοτημένο ως εκπαιδευτική δομή.

 

Σας περιμένουμε  να γνωριστούμε και να σχεδιάσουμε μαζί το εκπαιδευτικό μέλλον του παιδιού σας!

Σχέση Εμπιστοσύνης ...

Φροντιστήριο Γυμνασίου-Λυκείου

Φροντιστήριο
Γυμνασίου-Λυκείου

Τμήματα Αριστείας

Προετοιμασία για Πρότυπα

... από τις μικρές ηλικίες

Σχολική Μελέτη

Αγγλικά

Εκπαιδευτικές
Δραστηριότητες

Ιστολόγιο

 

Τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού μας έχουν φέρει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα. Η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει ριζικά και καλούμαστε να διαμορφώσουμε μια καινούρια ρουτίνα που περιορίζεται στα πλαίσια του σπιτιού μας. Οι ενήλικες απομακρύνονται από την κατοικία τους μόνο για να εργαστούν – όταν δεν είναι εφικτή η τηλεργασία – αλλά και για να επισκεφτούν καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης. Σε άλλες περιπτώσεις αποχωρίζονται το καταφύγιό τους για να γυμναστούν ή να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους. Τι συμβαίνει όμως με τα παιδιά; Τα «θωρακισμένα» παιδιά που την ίδια ώρα όμως είναι αποκομμένα από την πιο βασική δραστηριότητα της καθημερινότητάς τους, το σχολείο, πώς νιώθουν αυτά;

 

Από τη Νέλλη Θεοδοσίου*

 

Τα παιδιά δεν μπορούν να αξιολογήσουν την κατάσταση. Περιμένουν από τους γονείς τους τις ερμηνείες σε μια σειρά από αμείλικτα και καταιγιστικά ερωτήματα όπως: γιατί φοράμε μάσκα; Γιατί φοράμε γάντια; Τι φοβόμαστε; Πότε θα γίνουμε όλοι καλά; Γιατί μας έκλεισαν τα σχολεία;

Οι εξηγήσεις μπορούν να γίνουν πιο συγκεκριμένες όταν τα παιδιά διανύουν τις τάξεις του δημοτικού σχολείου. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι απαντήσεις πρέπει να δίνονται ανάλογα με την ωριμότητα και την ηλικία του κάθε παιδιού. Αυτό που με κάθε τρόπο πρέπει να αποφύγουμε είναι να τρομάζουμε τα παιδιά γιατί από τη φύση τους έχουν την τάση να μεγεθύνουν τα προβλήματα.

Είναι πολύ σημαντικό το ρήμα «πεθαίνω» να μην το χρησιμοποιούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του δημοτικού σχολείου. Άλλωστε, τα παιδιά έχουν φοβερές κεραίες. Προτιμάμε λοιπόν, να λέμε ότι έχει αρρωστήσει κάποιος βαριά. Δεν θέλουμε να έρθουν τα παιδιά αυτό τον καιρό αντιμέτωπα με εφιάλτες, με απροσδόκητα κλάματα και με ψυχοσωματικά συμπτώματα. Ως εκ τούτου η έκθεση στις ειδήσεις είναι σχεδόν απαγορευτική.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα ενθαρρύνουμε να εκφράζουν τους φόβους τους με τρόπους δημιουργικούς, για να λυτρώνονται. Να τους λέμε για παράδειγμα  “ζωγράφισε αυτό που σε φοβίζει, φτιαξ’ το με τις πλαστελίνες”. Αυτός είναι ένας τρόπος που βοηθάει να απομυθοποιούν τον φόβο.

Το να τα ωθούμε στην ανεξαρτητοποίηση και στην απόλαυση του εαυτού τους μέσα από την λογοτεχνία για παράδειγμα, είναι επίσης μια καλή λύση αλλά και παρακαταθήκη για τις καλύτερες ημέρες που θα έρθουν.

Τέλος, είναι σημαντικό να καταλάβουν ότι αυτή την περίοδο δεν κάνουμε διακοπές και ότι πρέπει να συνεργάζονται όσο το δυνατόν καλύτερα με τους γονείς τους στην προσπάθεια για μια εύρυθμη καθημερινότητα. Πρέπει να ενεργοποιηθεί δηλαδή στο έπακρο από τους γονείς η καλή τους θέληση κι η συνεργασία μέσα στην οικογένεια.

 

* Η Νέλλη Θεοδοσίου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Αμιένης (Γαλλία) και εργάζεται ως ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών, από το 1990. (http://theodosiounelly.gr)

Σχολική Μελέτη;

 

Μηv το σκέφτεσαι περισσότερο!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook ή ακολουθήστε μας στο Instagram για να λαμβάνετε πρώτοι ό,τι νέο και καλύτερο έχουμε για εσάς!