" Όλα τα παιδιά μαθαίνουν, απλώς όχι την ίδια μέρα και ούτε με τον ίδιο τρόπο."

Καλωσορίσατε στη ΒΑΘΜΙΔΑ

 

Ο εκπαιδευτικός πολυχώρος ΒΑΘΜΙΔΑ που βρίσκεται στο Γαλάτσι δημιουργήθηκε με μεράκι, όρεξη και κέφι από εκπαιδευτικούς στοχεύοντας στις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν στους μαθητές κάθε σχολικής βαθμίδας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) να αναπτύξουν την προσωπικότητα και τις δεξιότητές τους.

Είμαστε και οι ίδιοι γονείς και γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας.

Συμμεριζόμαστε τη διάθεση και την αγωνία των γονιών να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους το καλύτερο δυνατόν για το μέλλον τους.

Προσαρμόζουμε τη διδασκαλία στις ανάγκες και τις δεξιότητες του μαθητή προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία στον υπέροχο κόσμο της γνώσης και της μάθησης.

Με σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και πολυετή εμπειρία στο χώρο παρέχουμε στα παιδιά την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εξελιχθούν μαθησιακά σε ένα χώρο ευχάριστο, νόμιμο και αδειοδοτημένο ως εκπαιδευτική δομή.

 

Σας περιμένουμε  να γνωριστούμε και να σχεδιάσουμε μαζί το εκπαιδευτικό μέλλον του παιδιού σας!

Σχέση Εμπιστοσύνης ...

Φροντιστήριο Γυμνασίου-Λυκείου

Φροντιστήριο
Γυμνασίου-Λυκείου

Τμήματα Αριστείας

Προετοιμασία για Πρότυπα

... από τις μικρές ηλικίες

Σχολική Μελέτη

Αγγλικά

Εκπαιδευτικές
Δραστηριότητες

Ιστολόγιο

 

Χρήση μάσκας στο σχολείοΚαι ξαφνικά η μάσκα μπήκε στη ζωή όλων μας. Ενήλικοι και ανήλικοι κουβαλούν το νέο αξεσουάρ προστασίας από τον κορονοϊό μαζί τους. Η καθημερινότητα πήρε μια νέα τροπή και η μάσκα έγινε απαραίτητη στα καταστήματα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις εργασίες μας αλλά και τα σχολεία. Και αν οι ενήλικοι καλύπτονται από τις απαντήσεις και αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητά τους, τι γίνεται με τα ανήλικα παιδιά;

 

Από τη Νέλλη Θεοδοσίου*

Αρκετά είναι τα ερωτήματα των παιδιών και δύσκολες οι απαντήσεις που καλούνται να δώσουν οι γονείς. Ειδικά στα μικρότερης ηλικίας παιδιά.

Το σίγουρο είναι ότι οι γονείς πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή προκειμένου τόσο να ακούν όσο και να κατανοήσουν τα παιδιά τους, αλλά και να τους εξηγήσουν τη νέα πραγματικότητα.

Οι γονείς οφείλουν να πείσουν τα παιδιά για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας, μαθαίνοντάς τους το «πρέπει» που πλέον δεν μπορούν να αγνοούν.

Μην απογοητεύεστε αν τα παιδιά τείνουν να αδυνατούν να κατανοήσουν τη νέα κατάσταση. Για να καταλάβουν άλλωστε πλήρως τα γεγονότα, πρέπει να λειτουργήσετε ως παράδειγμα προς μίμηση. Διότι αν δυσανασχετείτε για τη χρήση της, τα παιδιά το εκλαμβάνουν.

Αν για παράδειγμα συζητάτε με φίλους σας για τη μάσκα, παραπονούμενοι πως σας ενοχλεί και πιστεύοντας ότι τα παιδιά δεν ακούνε τις συζητήσεις, κάνετε λάθος.

Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείτε με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καταλάβουν τα οφέλη για την υγεία.

Η πίεση, το άγχος, η άρνηση, η δύσπνοια ή ακόμη και ο φόβος για πιθανή δύσπνοια είναι καταστάσεις που θα κληθείτε ουκ ολίγες φορές να διαχειριστείτε. 

Η ηρεμία, η επιμονή και η συνήθεια που φέρνει ο χρόνος είναι τα όπλα σας για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις.

Η καλή ψυχολογία των γονέων είναι πολύ σημαντική τη δεδομένη χρονική περίοδο προκειμένου η κατάσταση να μην επηρεάσει το παιδί, πόσο μάλλον τώρα που η μάσκα κρύβει το πρόσωπο, τα συναισθήματα και κυρίως το χαμόγελο των ανθρώπων…

 * Η Νέλλη Θεοδοσίου είναι Πτυχιούχος Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Κλινική και Παιδαγωγική Ψυχολογία

Σχολική Μελέτη;

 

Μηv το σκέφτεσαι περισσότερο!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook ή ακολουθήστε μας στο Instagram για να λαμβάνετε πρώτοι ό,τι νέο και καλύτερο έχουμε για εσάς!