Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Ενημέρωση προτιμήσεων cookies
Φροντιστήριο Βαθμίδα

" Όλα τα παιδιά μαθαίνουν, απλώς όχι την ίδια μέρα και ούτε με τον ίδιο τρόπο."

Καλωσορίσατε στη ΒΑΘΜΙΔΑ

 

Ο εκπαιδευτικός πολυχώρος ΒΑΘΜΙΔΑ που βρίσκεται στο Γαλάτσι δημιουργήθηκε με μεράκι, όρεξη και κέφι από εκπαιδευτικούς στοχεύοντας στις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν στους μαθητές κάθε σχολικής βαθμίδας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) να αναπτύξουν την προσωπικότητα και τις δεξιότητές τους.

Είμαστε και οι ίδιοι γονείς και γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας.

Συμμεριζόμαστε τη διάθεση και την αγωνία των γονιών να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους το καλύτερο δυνατόν για το μέλλον τους.

Προσαρμόζουμε τη διδασκαλία στις ανάγκες και τις δεξιότητες του μαθητή προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία στον υπέροχο κόσμο της γνώσης και της μάθησης.

Με σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και πολυετή εμπειρία στο χώρο παρέχουμε στα παιδιά την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εξελιχθούν μαθησιακά σε ένα χώρο ευχάριστο, νόμιμο και αδειοδοτημένο ως εκπαιδευτική δομή.

 

Σας περιμένουμε  να γνωριστούμε και να σχεδιάσουμε μαζί το εκπαιδευτικό μέλλον του παιδιού σας!

Σχέση Εμπιστοσύνης ...

Φροντιστήριο Γυμνασίου-Λυκείου

Φροντιστήριο
Γυμνασίου-Λυκείου

Τμήματα Αριστείας

Προετοιμασία για Πρότυπα

... από τις μικρές ηλικίες

Σχολική Μελέτη

Αγγλικά

Εκπαιδευτικές
Ημερίδες

Νόμιμο Φροντιστήριο - Μέλος ΣΕΦΑ & ΟΕΦΕ

Ιστολόγιο

Πολλά από τα λάθη στα οποία προβαίνουμε στην ενήλικη ζωή οφείλονται στο γεγονός πως δεν μάθαμε σε μικρότερη ηλικία να λέμε «όχι» και να θέτουμε όρια. 

 

Η ύπαρξη ξεκάθαρων ορίων ανάμεσα σε καταστάσεις και περιστατικά που μας ικανοποιούν έναντι αυτών που μας δυσαρεστούν αποτελούν μια κατάκτηση που οδηγεί στην αυτογνωσία και τη γαλήνη. Η λέξη «χατίρι» είναι σε πολλές περιπτώσεις συνδεδεμένη με τη παιδική μας ηλικία, όταν οι γονείς μας – ανεξάρτητα από το αν το δικαιούμασταν – φρόντιζαν ώστε να εκπληρώνουν τις επιθυμίες μας, εγκλωβισμένοι στο σύνδρομο του «καλού» γονέα. Αυτό σαφώς δεν σημαίνει πως η αποστέρηση ή η άρνηση να κάνουμε τα χατίρια στα παιδιά μας είναι η λύση.

 

Από νωρίς όμως το παιδί πρέπει να μάθει ότι το χατίρι είναι αποτέλεσμα μιας καλής συμπεριφοράς ή μιας όμορφης πράξης. Κάτι σαν ανταμοιβή. Με την κατανόηση της παραπάνω πρότασης, θα μπορέσει σταδιακά να αντιληφθεί και τα όριά του τόσο στο επίπεδο της ζήτησης όσο και σε αυτό της επιβράβευσης.

 

Το «όχι» πρέπει να αποδεσμευτεί από την αρνητική χροιά που το συνοδεύει και να γίνει απλά μια ξεκάθαρη απάντηση που θα δίνει στο μέλλον το παιδί, αλλά και που θα αντιλαμβάνεται χωρίς να απογοητεύεται. Φανταστείτε μια ζωή γεμάτη «ναι».

 

Ναι στα κοινωνικά καλέσματα, ναι στην εκπλήρωση επιθυμιών οικογένειας, φίλων και γνωστών, ναι στις επαγγελματικές προτάσεις. Σε αυτή την περίπτωση το «ναι» καθορίζει τη ζωή μας με βάση τη ζωή των άλλων αλλά και τη διάθεση μας να εκπληρώσουμε όλα τα χατίρια.

 

Από την Νέλλη Θεοδοσίου

Πτυχιούχο Ψυχολογίας

με Ειδίκευση στην Κλινική και Παιδαγωγική Ψυχολογία

theodosiounelly.gr

Σχολική Μελέτη;

 

Μηv το σκέφτεσαι περισσότερο!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook ή ακολουθήστε μας στο Instagram για να λαμβάνετε πρώτοι ό,τι νέο και καλύτερο έχουμε για εσάς!