Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Ενημέρωση προτιμήσεων cookies

Ενημέρωση για την Covid-19

 

Σύμφωνα με τις οδηγίες των υγιεινολόγων-συνεργατών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) και της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (Ο.Ε.Φ.Ε.) σας ενημερώνουμε ότι:

Στην επιχείρησή μας τηρείται πρωτόκολλο για την πρόληψη της διάδοσης του νέου κορωνοϊού Sars-Cov-2 και την προστασία μαθητών και εργαζομένων από την έκθεση στην ασθένεια Covid-19.

Ως εκ τούτου:

 • Περιορίζεται στο ελάχιστο η είσοδος ατόμων που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία φροντιστηριακών μαθημάτων.

 • Άτομα που έχουν συμπτώματα όπως: πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, κόπωση, δύσπνοια παροτρύνονται να αποφεύγουν την είσοδό τους στο χώρο.

 • Διατηρείται το μέτρο των κοινωνικών αποστάσεων σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες τηρείται απόσταση σε όλους τους χώρους φυσικής συνύπαρξης 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον. Για το σκοπό αυτό έχει διαμορφωθεί κατάλληλα η διαρρύθμιση των θρανίων και των καθισμάτων σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας ώστε να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις.

 • Ο κάθε απαραίτητα εισερχόμενος (περιλαμβανομένων των μαθητών, των γονέων τους και των εργαζομένων) συμπληρώνει έγγραφο ατομικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας, ώρα εισόδου και ώρα εξόδου) για να μπορεί να ειδοποιηθεί σε περίπτωση πιθανής στενής επαφής του με τον ιό εντός του χώρου. Τα δεδομένα αυτά φυλάσσονται από τη Διεύθυνση του Φροντιστηρίου και η χρήση τους περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις ιχνηλάτησης από τις Δημόσιες Αρχές και για όσο διάστημα αυτό κρίνεται απαραίτητο.

 • Λαμβάνεται μέριμνα για την ύπαρξη ικανού αποθέματος σε απολυμαντικά, χαρτικά και απορρυπαντικά, μάσκες, γάντια για τους κοινόχρηστους χώρους, τα γραφεία, τις τουαλέτες.

 • Λαμβάνεται μέριμνα για τη συντήρηση και την καλή λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων που αφορούν την υγεία και την υγιεινή των χώρων, με έμφαση στις τουαλέτες και στις αίθουσες διδασκαλίας.

 

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ – ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

 

Δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε για την ενημέρωσή σας

Υπουργείο Υγείας

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης & Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα

Ομάδα Εργασίας για το νέο Κορωνοϊό για τις Εκπαιδευτικές Μονάδες

 

Γενικά προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 και άλλων ιών του αναπνευστικού, στις εκπαιδευτικές μονάδες.

 


Οδηγίες ατομικής υγιεινής:

 

 • Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.
 • Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό.
 • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
 • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
 • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
 • Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα, καθώς και να χρησιμοποιούν κοινά σκεύη όπως ποτήρια και μπουκάλια.
 • Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα όταν είναι εμφανώς λερωμένα, και οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής και υγρών, μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα και μετά από πιθανή επαφή με εκκρίσεις ή άλλα σωματικά υγρά. Θα ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
 • Η υγιεινή των χεριών με χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος που θα βρίσκεται κοντά στην είσοδο της αίθουσας διδασκαλίας, θα πρέπει να εφαρμόζεται υπό την εποπτεία εκπαιδευτικού της τάξης, πριν από κάθε είσοδο και έξοδο των παιδιών από την αίθουσα.
 • Συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος πριν και μετά τη χρήση εξοπλισμού, όπως πληκτρολόγιο υπολογιστή, σε περίπτωση που αυτός είναι κοινόχρηστος.